Keukenkikker » Home

Gebruik een roerzeef voor je babyvoeding

Informatie

De roerzeef


Moderne ouders hebben natuurlijk een staafmixer in de kast. Of een blender op het aanrecht om heerlijke verse hapjes voor hun baby te bereiden. Maar weet je dat het ook anders kan? Al generaties lang wordt de roerzeef als handig hulpmiddel gebruikt om fruit en groenten te pureren zonder ongewenste stukjes, schil of zaadjes door te laten. Trouwens, zelfs in deze tijd van keukenrobots en (staaf)mixers zweren nog steeds vele koks bij de traditionele passe-vite.

Hoe het werkt? Eenvoudig, even draaien, klaar. En een bijkomend voordeel is natuurlijk dat je geen stroom nodig hebt. Beter voor het milieu en handig op de camping!

De roerzeef bestaat uit een komvormige rand, waarin aan de onderzijde een zeef is bevestigd. Aan de buitenkant vind je een handvat en in de kom is een draaiend mechanisme bevestigd, waarmee je de inhoud van de kom tegen de zeef drukt. Door aan de zwengel te draaien, pers je steeds een deel van de inhoud door de zeef. Vaak kun je kiezen uit verschillende schijven die variƫren in grofheid. Met een roerzeef kan je allerlei soorten puree of fruitmoes maken.

<< | >>

Gebruik een roerzeef voor je babyvoeding