Keukenkikker » Home

Spinazie

Informatie

Nitraatrijke groente


In groenten en in drinkwater komt van nature nitraat voor. Op zich is dat een onschuldige stof. Bij het bewaren en opwarmen van nitraatrijke groenten en bij het combineren van deze groenten met vis wordt het nitraat omgezet in nitriet. Nitriet is wél schadelijk voor het lichaam, het kan namelijk het zuurstofgehalte in het bloed verminderen.

Wees dus zuinig met nitraatrijke groenten. Begin hier op zijn vroegst pas mee met zes maanden. Zet het niet vaker dan twee keer per week op het menu en combineer het niet met vis. Gebruik ook geen kookvocht van deze groenten voor soep of saus (of om het babyhapje smeuïger te maken).

Nitraatrijke groenten zijn: andijvie, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, rode bietjes, sla, spinazie, spitskool, waterkers en venkel.

Voor diepvriesgroenten en babyvoeding wordt doorgaans gebruik gemaakt van nitraatarme rassen.

<< | >>

Spinazie