Keukenkikker » Home

Baby 2014

Ook lekker!

Pittige gehaktballetjes

Geschikt vanaf 6 maanden.

Recept bevat koemelk.

Ingrediƫnten

200 gr rundergehakt
4 el paneermeel
1/2 dl melk
1 tl kerriepoeder
2 el ketjap manis
zout, peper
ca. 35 gr. boter

Bereiding

Meng het rundergehakt met 2,5 el paneermeel en de melk. Vorm er 3 kleine balletjes van voor je baby en leg ze apart.

Meng door de rest van het gehakt de kerriepoeder, ketjap, zout en peper. Vorm er 2 grote of 4 middelgrote ballen van. Rol de grote ballen door de rest van het paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin alle ballen rondom goudbruin en laat ze op een laag vuur in ca. 15 minuten helemaal gaar worden.

Eet de balletjes bijvoorbeeld bij rode-bietjesstamppot, andijviestamppot, knolselderijpuree of hutspot (zonder ui voor je baby). Prak de balletjes even voor je baby.

Tip


Porties


Maaltijd voor 2 personen en een baby

Bron



Plaats bericht

Voeg jouw reactie toe. Klik eerst op voorbeeld en daarna op verzenden.