Keukenkikker » Home

Baby 2014

Ook lekker!

Pompoen-aardappelsoep

Geschikt vanaf 12 maanden.

Ingrediënten

1 middelgrote pompoen (ongeveer 4 kilo)
1 kleine ui
1 teentje knoflook
wit van 2 preien
50 gram margarine
2 theelepel kurkuma
2 dl droge witte wijn
1 l kippenbouillon
500 gr aardappels
verse bieslook
4 eetlepels crème fraîche

Bereiding

Snijd de kap van de pompoen af. Verwijder de pitten en de strengen. Hol de hele pompoen en de kap uit tot 2 cm van de rand. Snijd 1,5 kg van het vruchtvlees in stukken. Hak de ui en de knoflook fijn en snijd de prei in stukken. Zweet dit even aan in de margarine. Voeg de stukjes pompoen toe en laat dit even meebakken tot alles zacht geworden is. Meng de kurkuma hier doorheen. Laat deze kort mee fruiten en blus af met de wijn. Roer de bouillon erdoor en laat dit zo’n 45 minuten zachtjes doorkoken. Snijd 300 gram van de aardappels in stukjes. Laat dit het laatste kwartier met de pompoen meekoken. Snijd de rest van de pompoen en de aardappels in blokjes van 1 cm bij 1 cm (brunoise). Pureer de soep met de staafmixer en roer alles door een zeef. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken, samen met de kleine blokjes pompoen en aardappel.

Voor je baby neem je wat soep zonder de kleine blokjes pompoen en aardappel. Voor jezelf breng je de soep op smaak met zout en peper. Giet de soep in de uitgeholde pompoen, schep de crème fraîche erop en bestrooi met vers gehakte bieslook.

Tip


Porties


Maaltijd voor het hele gezin

Bron


Life and cooking


Plaats bericht

Voeg jouw reactie toe. Klik eerst op voorbeeld en daarna op verzenden.