Keukenkikker » Home

Baby 2014
Bron afbeelding: http://www.123rf.com/photo_11354517_millet-porridge-creamed-rice-and-spelt-mash-for-babies-and-small-children.html

Ook lekker!

Gierstpap met peer

Geschikt vanaf 7 maanden.

Ingrediƫnten

2 eetlepels gierstvlokken
100 ml water
100 ml melk
Snufje anijspoeder
Scheutje slagroom
1 rijpe peer
Appel- of perendiksap

Bereiding

Weetje: Door de gierstvlokken een avond te wellen, wordt de pap zacht en romig!

Avond tevoren: Doe de gierstvlokken in een kommetje. Giet er water over en zet het kommetje afgedekt weg in de koelkast.

Morgen: Breng de vlokken met het weekwater, de melk en het anijspoeder aan de kook en laat het op een laag pitje 2 minuten zachtjes koken (goed roeren met een houten lepel, want de vlokken zetten snel aan!). Zet het pannetje met het deksel op een warmhoudplaatje (gas laag, het mag niet meer koken), giet de slagroom erbij en laat dit 5 minuten staan. Schil de peer en rasp hem fijn.

Dien de pap op in een kommetje. Giet de perenrasp erover en zoet het desgewenst extra met appel- of perendiksap. Lekker!

Tip


De pap kun je in de koelkast bewaren. De peer moet je uiteraard wel vers raspen!

Porties


2

Bron


Monique