Keukenkikker » Home

Baby 2014

Ook lekker!

Zalm met worteltjes

Geschikt vanaf 9 maanden.

Ingrediënten

200 gram worteltjes in stukjes
125 gram zalmfilet, zonder vel
60 ml sinaasappelsap
20 gram geraspte jonge Goudse kaas
klontje boter
1 eetlepel melk

Bereiding

Leg de zalm in een ovenschaal, giet het sinaasappelsap erover en verdeel dan de geraspte kaas. Dek af met aluminiumfolie en zet de vis 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Intussen kook of stoom je de worteltjes gaar in zo’n 15 minuten.

Haal het gare visvlees met een vork van de graat, zodat je kleine stukjes overhoudt. Giet de wortels af en doe het klontje boter en de melk erbij. Pureer dit samen met de vis en de saus tot een glad mengsel. Als je kindje wat ouder is kun je de worteltjes en de vis ook fijnstampen.

Voor de variatie kun je ook doperwtjes toevoegen.

Tip


Dit gerecht laat zich makkelijk invriezen.

Porties


3

Bron


Monique