Keukenkikker » Home

Baby 2014

Ook lekker!

Risotto met tomaat en ham

Geschikt vanaf 9 maanden.

Veel beter dan het potje risotto uit de schappen vanaf 6 maanden!

Ingredi├źnten

4 eetlepels arboriorijst (risottorijst)
1 tomaat
20 gram ham (vleeswaren)
5 cm prei
100 – 150cc zelfgemaakte groentebouillon
maiskiemolie
klein beetje geraspte Parmesan

Is je baby een jaar, dan kun je de bouillon eventueel vervangen door 100 – 150cc kant-en-klaar bouillon. De kant-en-klaar bouillon is namelijk te zout voor baby’s jonger dan een jaar.

Bereiding

Snij de prei in kleine julienne reepjes. Ontvel de tomaat en snij deze in kleine blokjes. Ham in reepjes snijden.

Verwarm de olie in een pan fruit de prei langzaam aan. Heeft je baby zijn of haar eerste verjaardag al gevierd, dan kun je ook een ietsie geperste knoflook toevoegen.

Voeg de rijst toe en blijf roeren tot deze glazig is. Vervolgens iedere keer een schepje bouillon erbij tot de rijst gaar is. Voeg de tomaat en de ham toe en maak het geheel smeuïg met wat Parmesan. Pureer het geheel met de staafmixer of in de blender.

Eet smakelijk!

Tip


Porties


Bron


Nicole


Plaats bericht

Voeg jouw reactie toe. Klik eerst op voorbeeld en daarna op verzenden.

lekker recept! ik heb het recept iets aangepast, maar dit recept als basis gebruikt. ipv risottorijst heb ik 100 gram (ongekookte) dessertrijst gebruikt (klaar maken volgens gebruiksaanwzijzing), daarbij 4 ontvelde tomaten, 100 gram ham, 1 prei en wat jonge gerapste kaas. Ik heb er 5 porties van gemaakt en die (gedeeltelijk) ingevroren.

Marjan | 19 maart 2012, 20:27