Keukenkikker » Home

Baby 2014
Hildegards blije koekjes

Ook lekker!

Hildegards blije koekjes

Geschikt vanaf 12 maanden.

Recept bevat koemelk.

Ingrediënten

250 g speltbloem
125 g roomboter op kamertemperatuur
75 g rijststroop of honing
1 ei
1 eetlepel gehakte amandelen
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kaneel
mespunt kruidnagel
snuf zout

Bereiding

Meng de kruiden, het zout en de amandelen door de bloem. Voeg in een andere kom de boter , het ei en de stroop/honing samen en roer het goed door elkaar. Giet het boter-ei mengsel bij de bloem en kneed het tot een stevige bal. Als het te droog is voeg je wat water toe. Laat het deeg een uur in de koelkast rusten en rol het vervolgens met een deegroller uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Snij er ronde koekjes van of steek er met een vormpje hartjes uit. Bak ze in ongeveer 10-12 minuten gaar in een op 180 graden voorverwarmde oven….alleen al van de geur word je vrolijk!

Deze koekjes zijn bij uitstek geschikt als traktatie. Voor de variatie kun je kokos of gewelde abrikoosstukjes/rozijntjes aan het deeg toevoegen.

Tip


Porties


Bron


Monique


Plaats bericht

Voeg jouw reactie toe. Klik eerst op voorbeeld en daarna op verzenden.