Keukenkikker » Home

Baby 2014

Ook lekker!

Knolselderijpuree met kip

Geschikt vanaf 6 maanden.

Recept bevat koemelk.

Ingrediënten

1 knolselderij van ca. 400 gr
225 gr kipfilet
1 blikje kikkererwten (netto ca. 400 gr)
2 el magere kwark
2,5 el gedroogde tomaat op olie
2 tl Provençaalse kruiden
zout, versgemalen peper
citroensap
grof zeezout

Bereiding

Schil de knolselderij dik en snijd hem in stukken. Kook de knolselderij in weinig water in ca. 15 minuten gaar. Schep de knolselderij met een schuimspaan uit het kookvocht. Doe de kipfilet in het kookvocht en kook de kip in minstens 10 minuten door en door gaar. Pureer intussen de knolselderij met een staafmixer of in de keukenmachine. Schep de puree in ee kom. Giet de kikkererwten af en doe ze met de kwark in een kom. Pureer tot een gladde, rulle massa ontstaat. Schep de kikkererwten- en knolselderijpuree door elkaar. Voeg eventueel wat knolselderij-kippenbouillon toe als het mengsel te dik is.

Snijd voor je baby een stukje van de kipfilet en maak het kipvlees heel fijn. Schep 4 el knolselderijpuree en 1,5 el kip door elkaar.

Voor jezelf: snijd de rest van de kip in dunne plakjes en houd de kip warm. Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes en houd wat stukjes apart voor de garnering. Roer de tomaat en Provençaalse kruiden door de puree. Breng de puree op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap. Schep de puree in een schaal. Leg de kipfilet erop. Bestrijk de kip met de olie van de tomaat. Bestrooi met weinig grof zeezout en garneer met de rest van de stukjes tomaat.

Tip


Lekker met een gemende salade.

Porties


Maaltijd voor het hele gezin

Bron



Plaats bericht

Voeg jouw reactie toe. Klik eerst op voorbeeld en daarna op verzenden.