Keukenkikker » Home

Baby 2014

Ook lekker!

Pompoen-peren muffins

Geschikt vanaf 12 maanden.

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 muffins heb je nodig:

  • 500 gr. tarwemeel (gebuild)
  • 4 eetl. wijnsteenbakpoeder (of ander bakpoeder)
  • 1 eetlepel kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • 300 gr. pompoen
  • 300 gr. peer
  • 125 gram rozijnen
  • 120 gram zonnebloemolie of maïskiemolie
  • 1 pot rijststroop (300 gr.)
  • 2 dl. (soja)melk

Topping

  • Abrikozenjam of bosbessenjam
  • Ahornsiroop
  • Slagroom/ mascarpone of sojaroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen, hak ze in stukjes (zonder draden en pitten) en kook in ongeveer 10 minuten gaar in een beetje water. Giet de gare pompoenmassa af en pureer. Schil de peer en verwijder de klokhuizen. Snijdt het vruchtvlees in grove stukken.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar (meel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat) en mix in een andere kom de natte ingrediënten (pompoen, rozijnen, olie, stroop, melk). Voeg het pompoenmengsel bij het meelmengsel en kneed alles goed door. Dan spatel je voorzichtig de peer erdoor.

Vul papieren muffinvormjes in een muffinbakvorm en schep op iedere ongebakken muffin een theelepeltje jam. Bak de muffins in 25-30 minuten gaar.

Serveer ze met geklopte slagroom gezoet met ahornsiroop. Of met een mengsel van mascarpone/ahornsiroop. Eet smakelijk!

Tip


Porties


+/- 20 stuks

Bron


Monique


Plaats bericht

Voeg jouw reactie toe. Klik eerst op voorbeeld en daarna op verzenden.