Keukenkikker » Home

Baby 2014

Ook lekker!

Romige puree van bonen

Geschikt vanaf 6 maanden.

Ingrediënten

40 gram gedroogde witte bonen (of 100 gr uit pot of blik)
100 gram aardappelen
100 gram snijbonen

Bereiding

Laat de bonen 1 nacht wellen (8 uur). Breng ze aan de kook en laat ze een uur zachtjes doorkoken.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes. Breng de aardappelen samen met de snijbonen aan de kook in een pan met een bodempje water en laat in circa 12 minuten gaar worden.

Doe alle ingrediënten bij elkaar en pureer met de staafmixer of in de blender. Om het geheel wat smeuïger te maken voeg je een scheutje moedermelk, opvolgmelk of kookvocht toe.

Tip


Als je witte bonen uit pot of blik gebruikt, spoel ze dan heel goed af. Deze bonen bevatten veel meer zout.

Porties


2 porties

Bron


Nathalie en Gerald


Plaats bericht

Voeg jouw reactie toe. Klik eerst op voorbeeld en daarna op verzenden.