Keukenkikker » Home

Baby 2014

Ook lekker!

Sperziebonen met vis

Geschikt vanaf 9 maanden.

Ingrediƫnten

500 gr sperziebonen
200 gr rijst
2 grote stevige tomaten
300 gr kabeljauwfilet
ca. 25 gr boter
1 ui
1 el tomatenketchup
1 el tandoorikruiden
1 dl (slank)room

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en kook ze ca. 10 minuten. Schep het grootste deel van de bonen uit de pan. Kook de rest van de bonen (= ca. 2 el) in nog ca. 10 minuten door en door gaar voor je baby. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Dompel de tomaten in kokend water. Trek het velletje eraf. Snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in blokjes. Smelt 1 el boter in een koekenpan en bak de kabeljauw in ca. 5 minuten lichtbruin en gaar.

Doe voor je baby 2 el sperziebonen, 2 el rijst en 1 el tomaat in een kom. Pureer het geheel met de staafmixer. Maak een stukje kabeljauw fijn (let extra goed op de graatjes) en meng 1,5 el fijngemaakte vis (ca. 40 gr) door de boontjes.

Voor jezelf: pel en snipper de ui. Verhit ca. 1/2 el boter in de wok. Fruit de ui ca. 3 minuten. Voeg de sperziebonen en ketchup toe en roerbak enkele minuten. Schep er voorzichtig de stukjes tomaat door. Laat in ca. 5 minuten door en door warm worden. Bestrooi intussen de gebakken vis met tandoorikruiden en bak hem in 1/2 minuut nog even om en om. Schenk de (slank)room over de vis en warm even mee.

Tip


Porties


Maaltijd voor 2 personen en een baby

Bron



Plaats bericht

Voeg jouw reactie toe. Klik eerst op voorbeeld en daarna op verzenden.