Keukenkikker » Home

Baby 2014
Klaar voor knetterpuree?

columns

Knetterpuree

Geschreven door Monique

Soms heb ik last van het Daphne Deckers Syndroom (DDS). Dat is een soort Gilles de la Tourette alleen net even anders. Het houdt in dat je een niet te beheersen dwang hebt om ongeveer iedere scheet van je man Richard Kraijcek en je twee kinderen, Alec en Emma, wereldkundig te maken. Je omgeving moet hier tegen wil en dank naar luisteren.

Als ik veel last heb van het syndroom en zelfs wildvreemden lastig val met mijn futiliteiten over de `kleine’, grijpt mijn eega in. Hij laat me dan alle tenniswedstrijden van Richard bekijken (voorgeschreven therapie). Wanneer ik héél vervelend ben, moet ik ze soms ook naspelen. Daarna gaat het weer een tijdje goed.

Laat ik uitgerekend vandaag een Daphne-dag hebben. Milla heeft namelijk last van doorkomende tandjes en harde poep. Sinds een paar weken klinkt ze als een weeklagende schorre kat en vertoont ze vol overgave symptomen als jengelen, dreinen en zeuren.

Af en toe zou ik haar dan ook graag te vondeling willen leggen bij een charitatieve instelling. Of haar in een schattig biezen mandje het Noordzeekanaal in willen duwen met de hoop dat ze terecht komt op een mooi tropisch eiland waar eilandbewoners drenzende baby’s liefdevol in de armen sluiten (zou Daphne dit ook wel eens denken?).

De pijntjes zijn natuurlijk hartstikke zielig voor zo’n klein mensje, want ze kan er helemaal niets aan doen. Voor de tandjes heb ik inmiddels goedwerkende druppeltjes, maar die obstipatie of constipatie (ik weet het verschil nooit), is minder makkelijk te verhelpen. Sinds Milla bijvoeding krijgt is de ellende gestart. Wat meer water in haar flesje en een theelepeltje zonnebloemolie had niet het gewenste resultaat. Mevrouwtje produceerde nog steeds kogelharde keutels die als levensbedreigende munitie kon worden ingezet in diverse oorlogen.
Maar…Eureka! Puree van laxerend fruit –alias knetterpuree- doet uitstekend werk en is nog lekker ook. Het recept: 1 peer, 1 of 2 ongezwavelde pruimen (geweld, ontpit en ontveld) en 1 eetlepel verse sinaasappelsap. Kook de peer zacht en doe op het laatste moment de pruimen erbij. Pureer het geheel en meng de sinaasappelsap erdoor.

Na het binnenlepelen van deze puree kun je binnen korte tijd het vrolijke geknetter in de luier horen. Echt, niets maakt een moederhart zo gelukkig als dit geruststellende geluid en het gezicht van een opgeluchte, blije baby (vraag maar aan Daphne).

Hee, is dat niet een tennisspelende Richard Kraijcek op de televisie? Ik dacht dat die allang met pensioen was.

Vorig artikel: << | >> Volgend artikel:

Klaar voor knetterpuree?